Tjänster


BILGLAS

Här i vår bilglasverkstad kan vi hjälpa till med allting som har med bilglas att göra. Vi byter framrutor, bak och sidorutor på alla bilmärken med snabba leveranser. Stöldskyddsmärkning och stenskottslagning gör vi också. Vi utför även kalibrering av bilens kamera efter bytet av rutan samt har diagnosverktyg. Vi sköter naturligtvis skadeanmälan och all kontakt med försäkringsbolagen.Boka tid / Prisförfrågan

INGLASNINGAR

Ett inglasat uterum är en klok investering. Vi har en helt egen tillverkning utan några som helst standardmått i ett eget mycket stabilt profilsystem med tilltalande design.
Alla detaljer är UV-beständiga
Korrosionsbeständiga komponenter
Rostfria kullagrade hjul
Pulverlackerade profiler
Handtag integrerade i sidoprofilen
Vi har byggt ett "provrum" utanför vår verkstad där alla som vill kan testa våra skjutdörrar.

Fullisolerade skjut och vikpartier i aluminium från Windoor. Här finns också kompletta balkonginglasningar i olika system som vikbara, ramlösa etc. I butiken finns ett fullisolerat vikparti som demonstration.BALKONGINGLASNING

En inglasad balkong reducerar buller från trafik och andra störande ljud samtidigt som den skapar integritet och inte smutsas ner lika lätt som en öppen balkong. En inglasad balkong förlänger också utomhussäsongen i och med att balkongen kan användas stora delar av året. Inglasningen kan stängas när temperaturen sjunker och regnet öser ner och sedan öppnas igen när solen tittar fram.
Om du vill minska din energiförbrukning är en inglasad balkong en bra idé. Den inglasade balkongen isolerar och skapar en barriär mellan lägenhetens varma inomhusklimat och kylan utanför. Det är en miljövänlig lösning som har en positiv effekt på energiförbrukningen och slutligen din värmekostnad. Våra flexibla, designade inglasningssystem bygger på strängpressade aluminiumprofiler och glas, där du själv väljer det system och färg som passar ditt projekt bäst - självklart uppfyller vi alla säkerhetsnormer och garantier.


Trivsel och komfortSmiley face Din boendekvalitet blir väsentligt högre med en inglasad, väderskyddad balkong som stänger ute trafikbuller och föroreningar.


EnergibesparingSmiley face En inglasad balkong bidrar till minskad energiförbrukning vilket gynnar både din egna plånbok och vår gemensamma miljö.VärdeökningSmiley face Genom att investera i en balkonginglasning med marknadsledande design och kvalitativa materialval ökar värdet på din bostad.


100 410 450
Offertförfrågan

FÖNSTER

Vi säljer svensktillverkade fönster från westcoast windows i Trollhättan.
Riktig alu/trä konstruktion (ej klips/beklädnadssystem)
Millimeteranpassning som standard (ej specialmåttstillägg)
Två profilval, rak eller antikprofilering
Hög finish på invändiga lackerade ytor
Plåtspår som löper utmed hela karmen för tät anslutning
Dolda vridbeslag utifrånFÖNSTER-
RENOVERING

Förr i tiden valde snickare och timmermän ut riktigt kärnvirke när de skulle tillverka ett nytt fönster. Det var virke som växte långsamt och fick tätt mellan årsringarna. Det avverkades på vintern när virket var som torrast och torkades naturligt. Då gjordes fönster för att hålla i hundratals år. Idag ställs krav på att fönster skall spara energi och helst vara helt underhållsfria och många slänger ut friska fönster i sin jakt på att minska energiförbrukningen och spara pengar.

Vi har en intressant idé
Vi bygger om dina gamla fönster och monterar ett isolerglas i den gamla bågen. Principen bygger på att båda de gamla glasen tas bort och inner och ytterbågen tätas, skruvas ihop och därefter inte kan delas. Sedan fräser vi ur och bygger upp en fals som man kan lägga isolerglaset på. Därefter monteras glaset med trälister på utsidan och droppkantslist i botten. Vi använder en glaskassett med en sida energiglas, varm kant samt argongas. U-värdet på glaset blir då låga 1,1.SOLSKYDD

En terassmarkis kan förvandla din uteplats till ett extra rum som ger behaglig svalka eller skydd mot regnet som börjar falla när man precis satt sig till bords.

Kombinera med infraröd värmare för behaglig temperatur hela kvällen. Elissi terassmarkiser kan anpassas i otaliga utföranden med ett flertal modeller, färger och tillval. Allt från väderskyddade kasetter till automatisk motordrift. Markiser
Solskärmar i helaluminium
Fasadpersienner
Motorer och styrutrustning
Persienner
Mörkläggningssystem
Lamellgardiner
GLASMÄSTERI

I vårt traditionella glasmästeri är det fortfarande rent hantverk som dominerar. Här trängs gammaldags linoljekitt och antikglas med moderna fogmassor och isolerglas.

Vi utför och har till försäljning:
Alla sorters glas och speglar glasreparationer
Butiksrutor
Blyinfattningar
Plexiglas
Omkittningar
... och givetvis mycket mer än så.ISOLERGLAS

Ett isolerglas består av två eller fler glas som är tillslutna i en glaskassett. Användandet av isolerglas i Sverige kom igång på allvar i slutet av sjuttiotalet. Då var kvaliteten inte den bästa och det visade sig snabbt i punkterade rutor där kondensen gjorde glasen helt omöjliga att få rena. Numera har vi inte alls några sådana problem utan punkterade isolerglas hör till ovanligheterna. Idag är energieffektiva isolerglas standard hos de allra flesta fönstertillverkare. Den nya generationens isolerglas har även så kallad varm kant som förbättrar rutans värmeisolerande och energibesparande egenskaper.

Är det dags att byta ut de gamla isolerglasen från sjuttiotalet?
Passa på att göra en bättre affär och fråga efter energiglas.